Agenda

17 feb 2019 - 13:30

Den Haag

Valentijnconcert Gypsy Academy met High Tea in de Duitse Kerk

Verzamelen: voor de zo broodnodige korte generale repetitie en groepsfoto is oiedereen om uiterlijk 13,30 uur gestemd aanwezig

Iedereen is welkom! Nodig de hele familie uit? (Wie de meeste mensen uitnodigt en meeste kaarten verkoopt krijgt een prijs, zie hieronder)

Eh…TOEGANGSPRIJS?

Dit is ons jaarlijkse BENEFIET CONCERT:  het enige concert in het jaar met een toegangsprijs.  Om de Gypsy Academy te kunnen blijven bekostigen is een benefiet concert een welkome aanvulling nu de ouders niet langer gevraagd wordt om een  vrijwillige bijdrage in het Vogelhuisje voor de lessen met twee leraren gedurende de Gypsy&Folk Academy lesperiodes.  We verlaagden de toegangs prijs van €15 naar €7,50 en voor kinderen €5.  De ‘winst’ is gering. ( reken maar uit bij hoeveel betalende mensen  we uit de kosten van 800 euro zijn?)  Vrijwillige bijdragen zijn daarom heel welkom, in de vioolkist, bij de uitgang…..!

(Ik hoor graag voor wie de toegangsprijs een beletsel zou zijn te komen. Dan geven we eventueel ooievaarskorting ….)

En het is ook het enige concert waar we na afloop same met het publiek genieten van een overheerlijke, elk jaar weer verrassende High Tea:  

Na afloop is er voor alle aanwezigen thee en koffie  en allerlei door alle ouders aangeleverde hapjes in de gemeenteruimte naast de kerk. We vragen elke gezin  een of meerdere borden zelf gemaakte lekkernijen mee te nemen: lekkere hapjes, zoet en hartig, op een schaal, gesneden, dus HAPKLAAR

Welkom dus, met veel familie en kennissen!  

Het kind dat de meeste kaartjes verkoopt krijgt een prijs: naar keuze een gratis privéles of een CD.  Ook een prijs voor wie in de mooiste zigeunerkledij verschijnt! We zijn nog op zoek naar 3 oma’s/ opa’s die natuurlijk niet op hun kleinkind mogen stemmen…

Dit jaar is  er wederom een professionele fotograaf die een VIDEO zal maken. Onze gedachten gaan uit naar de verkoop terplekke van een DVD  of bestand met nog betere kwaliteit, zodat iedereen zelf een prachtige, geëdite video kan hebben als herinnering en voorbeeld. Prijs 10 euro.

Verder zullen er voor het publiek CD’s te koop zijn van Herr Schaefer.

OMDAT WE BEWUST DE TOEGANGSPRIJZEN LAAG HIELDEN zal  aan de uitgang een vioolkistje staan voor wie extra wil bijdragen. Misschien wilt u uw gasten vooraf daarop wijzen?

KAART VERKOOP VOORAF: De contact-ouders zullen vooraf kaartjes verkopen, om lange rijen aan de kassa te voorkomen. Graag contant kaartjes (volwassene, kind. ooievaarspas)  tijdens  de lessen in de week voor het concert. Contact-ouders mogen vanzelfsprekend ook een andere ouder benoemen die dit op zich wil nemen….

—————–

In Indonesië heb ik ervaren hoe prettig het is, wanneer er tijdens een concert niet gefilmd wordt door het publiek. Daarom hebben we besloten dat ook in te voeren bij het Valentijn High Tea Concert. Het publiek kan dan rustig genieten van alles dat er te beleven valt en van alle mooie klanken zonder gestoord te worden door filmende ouders die  – met de beste bedoelingen – in de weg gaan staan. Er wordt een professionele opname gemaakt  –  voor 10 euro te bestellen tijdens het concert of in de les na het concert, via intekening.

Voor alle opnamen tijdens de lessen geldt: toegejuicht voor eigen gebruik, copyright Gypsy Academy, dus niet voor publicatie of delen op de sociale media.

Kleding: zoals je denkt dat een zigeunerkind er haar/zijn mooist uit kan zien. Witte of rode  – de kleur van de zigeuners – bloes   en zwarte broek/ rok met sjaal kan, maar ik ben elk jaar weer verbaasd over de vindingrijkheid van de ouders!  In Indonesië  vonden vooral de jongens het te gek dat ze een sjaal van hun moeder om mochten! Grappig he? Denk aan de prijs!

Voor ouders die te weinig kaartjes kochten: aan de zaal zijn er gewoon kaartjes te koop – maar die gelden niet mee voor de prijs!

Vlotte toegang: Kinderen met violen en ouders met schalen High Tea heerlijks  kunnen naar binnen – mits ze hun kaartje kunnen laten zien – door de Zijgang, rechts van de hoofdingang. Het publiek zonder kaartjes staa in de gewone rij  en vaders/familieleden/ broertjes en zusjes met kaartjes gaan door de snelle rij.

We verwachten alle kinderen  uiterlijk 13.29 uur gestemd en gekleed en wel (en liefst alle lekkers – afgedekt tot 16 uur – tussen 13.30 en 14.15 uur, op de goede plek en gesneden: hapklaar) om iedereen op tijd op de foto en gewapend met de laatste instructies  te voeren.

Ik vergat nog te vragen om hulp bij het af/opruimen. Maar dat was eerder nooit een probleem. Vele handen….:-)

Definitief  programma  Valentijn concert 17 februari 2019

Bessarabianca – binnenwandelen hiermee. GR

Oekraiense dans

Spaanse dans

Feuer Tanz GR

JULISHKA  mits er genoeg supervoices zuiver spelen…. GR oefenen!

Yasmina

Bei mir bistu scheyn GR

Maghiara GR

Puszta Tanz

Czardas A Tanz

Czardas Indicativo

Hora Martisorului (Konings Hora)  en Davsdi ~Trisdi door de plus-groep

Kalinka

Minka GR

Kolo GR

Armeneasca met improvisaties van enkele kinderen en tot slot van Annemarie  en Noa

Tsouika Hora  GR

Tot slot : Oh, oh,  Den Haag-  GR