OPTREDENS een wezenlijk onderdeel van deze methode

De kinderen treden vanaf dag 1 op, samen met de meer gevorderden= leerlingen. Als ik terugkijk  komen de leerlingen die het verst kwamen voor de geest. En wat bleek?  Zij waren er bij ELK optreden – hun ouders kregen het voor elkaar er “gewwon” te zijn. Ook tegenwoordig zijn er kinderen die snelle vorderingen maken en al snel mooi spelen. Tegenwoordig houd ik een presentielijst bij. En wat blijkt?  De kinderen die er “altijd” zijn – door weer en wind –   worden “vanzelf” (?!)  goede violisten…

Er zijn geplande optredens die nu al op de agenda staan. Daar wordt vanzelfsprekend elke leering verwacht te spelen. Dit kunnen het Herfst en Lente Solo Recital zijn, het groeps Winterconcert, de Kerstconcerten of het boulevard concert. De Gypsy Academy concerten wil natuurlijk niemand overslaan.Die zijn vaak op zondag. Alhoewel ik snap dat er dna andere verplichtingen kunnen zijn verwacht ik iedereen zoveel mogelijk. Als een kind er onverhoopt echt niet bij kan zijn verwacht ik een emailtje met de reden. (Bij de Fancy Fidders geldt: als je n concert misat vlieg je eruit….. zelfs heftige sneeuwval wordt getrosteerd en ieder kind is er gewoon altijd!)

Daarnaast worden we vaak uitgenodig op zaterdag of zondag  ergens te spelen: op de Bazar van de Vrije school, in Scheveningen. Fonds 1818, Poolse Kinderspelletjesdag, Koorenhuis. Ik snap dat dat voor sommige families wat veel is en help graag een kezue te maken! ik neem alleen optredens aan die rond het spelen leuk voor kinderen zijn!

Niet komen opdagen voor een gepland concert kan dus niet. Vergelijk het met een hockey wedstijd: we zijn een team, vooral door de gevorderde kinderen gedragen, en op ieder kind wordt gerekend en ieder kind draagt zijn steentje bij :-))