4
PINKSTER WORKSHOP 2020 – de 23ste alweer…

Het lijkt wel of we in een Suzuki-jaar van hoogtepunt naar hoogtepunt gaan. Allemaal even leerzaam en leuk voor de kinderen. Soms wel een extra inspanning voor het gezin….

In het Pinksterweekend huren we drie dagen lang de HSV- School (voorheen de Tobias) met het kindvriendelijke  schoolplein en de mooie speeltuin en grote zandbak, waar tussen de lessen door kinderen even kunnen ontspannen.

Ook in het veelzijdige dagprogramma is ontspanning ingebouwd: meester Gerrit komt helemaal uit Frankrijk om de kinderen het heerlijkste uurtje van de dag te laten beleven. Vroeger kwamen de kinderen alleen naar de workshop omdat ze dan konden “dansen” met Gerrit!

Intussen is er ook de geliefde Zigeunermuziek – Annemarie studeert met elke groep een heel nieuw stuk in

De theorie – na jaren met juf Anneke uit Groningen  en juf Godelieve -dus in het Nederlands-  werd vorig jaar gekozen voor Music Mind Games: een heleboel spelletjes waardoor muziektheorie een peulschil wordt…Juffie Jana en juffie Godelieve hebben dit jaar de leiding.

Maar het gaat natuurlijk om het verbeteren van het vioolspel van elk kind. En daarvoor komen juffen uit Engeland, Ierland, Zweden, Denemarken aanvliegen om in groepslessen, techniek-klassen en individuele les elk kind wel een jaar verder te helpen….

De verstgevorderden werken aan De Lente van Antonio Vivaldi met oud-leerlinge Else als soliste.

De kinderen die deelnamen aan het Florence concours verheugen zich op La Folia van Archangelo Corelli

Seitz 1 gaat op het programma van de derde jaars

De groep hieronder speelt Humoresque van Antonin Dvorak

De eerste jaars, die al wel noten leerden lezen, willen het Menuet van Johann Sebastian Bach  op een hoger plan brengen.

Om de kosten laag te houden – er is helaas geen sponsor gevonden nadat  Philips  dat jarenlang deed – vragen we de ouders de lunch in de bekende Haagse POTLUCK-stijl aan te leveren, en te helpen met het klaarzetten en  opruimen. En ook iets (eigen gebakken) lekkers te brengen voor de welverdiende koffie- en theepauze, die worden versierd met heel veel eigengebakkens, soms al weken eerder gebakken en in de vriezer bewaard.

Andere kinderen van Suzuki-leraren in den lande zijn van harte welkom om aan te sluiten en mee te genieten van deze Nederlandse 3-daagse workshop die in deze vorm al weer het vierde lustrum heeft gevierd , zoals die vele jaren daarvoor – door Utrecht georganiseerd – in het Brabantse Klooster Bovendonk plaats vond. Met meester Gerrit!

Er is kortom drie dagen kort – veel kinderen snappen niet dat het niet gewoon een hele week duurt – heel veel te genieten en … te leren natuurlijk….

Meldt uw kind nu aan: Inschrijfformulier

Tijdens deze workshop krijgen kinderen intensief les van internationale viooldocenten. Daarnaast zijn er concerten, is er veel ruimte voor dans en beweging en wordt er heerlijk gegeten.

Kijk hier voor een impressie van de Suzuki Pinksterworkshop in 2014.

Lof voor de Pinksterworkshop in de krant!

Laat een reactie achter in het gastenboek!