Bezint eer ge begint…

Vioolles – Iedereen wil het beste voor zijn kind – toch?

Sommige ouders geven in groep 8 hun kind op voor extra Cito training. Of regelen bijles omdat VWO de norm lijkt.

Anderen begeleiden hun kind naar de Riouwstraat op al veel jongere leeftijd voor vioolles bij De Jonge Violisten -en hun kinderen plukken daarvan de vruchten in groep 8, wanneer ze al vaak verbluffend virtuose stukken over het voetlicht hebben gebracht.

Dan hebben ze al zoveel muziek spelenderwijs uit het hoofd geleerd, en moeilijke dingen met hun vingers gedaan in de wekelijks lessen van twee keer een uur. Zoals alles wat je goed wilt doen (hockey, voetbal, tennis) immers ook twee of meer keer per week gaat.

En samen met andere kinderen op een unieke manier gewerkt aan de concentratie.

Ze kennen geen examenvrees, want wat hèbben ze al vaak met succes opgetreden vanaf dag 1 met hun bij iedereen in de smaak vallende Suzuki stukken…! Herhaaldelijk is het voorgekomen dat Riouwstraat-leerlingen na amper 3 jaar les een prijs scoren in het Florence Concours – en ook bij de Iordens Viooldagen gloeien ze van trots over de complimentjes van de ervaren Jong Viooltalent-docenten….

 Ze snappen heel veel van muziek omdat ze in de zigeunermuzieklessen geconfronteerd worden met transponeren, harmonieën begrijpen, en vaak in 7 privélessen vrij goed hebben leren pianospelen. Dat vinden ze vaak zo leuk dat ze “piano” daarna als tweede instrument er echt bij willen blijven doen… Tja.
Naast hun sportieve activiteiten blijkt het overigens prima te combineren met school.

Bedenk u wel twee keer voor u bij juffie Stieneke in de Archipel op Suzuki vioolles wilt – uw leven en dat van uw kind wordt nooit meer hetzelfde.

Een paar honderd ouders gingen u voor, en 100 ouderparen zagen hun kind ineens naar het Koninklijk Conservatorium vertrekken. En zitten nu blijvend midden in de muziek. Ook sceptische vaders raken betrokken als ze zien hoe leuk hun kind de vioolles ervaart en alles wat er omheen hangt: logeerweekend bij de juf, bezoek aan orkest, de vele onverwachte en niet geplande optredens- zoals bij het Ondernemers Gala  en het besloten afscheid van de burgemeester , het optreden in het Zuiderstrandtheater en jaarlijks tijdens het Festival Classique.

En als ze dan hun kind onverwacht op de TV zien hoepelen-en-vioolspelen=tegelijkertijd weten ze: die vioollessen bij die spontane, ervaren, altijd vrolijke juf vol ideeën – dat was een goede keuze.

Regelmatig is er een gratis proefles. Na een mailtje naar vioolles@xs4all.nl ligt er dan een viool op maat klaar voor kindlief. Zelf kunnen ouders ook zonder meerprijs de lessen volgen als ze bij de juf een ouderviool op maat huren.

Andere mogelijkheid: kom het allemaal horen op het Festival Classique of de boulevard. (Raadpleeg de VIOOLAGENDA van deze website) Voor elk kind en ouder is er na afloop een ijsje. Om alvast te wennen aan het Suzuki-ouderschap….

02

September 

02

September 

02

September 

02

September