Introductie email

door | jul 3, 2019

Welkoms email 
Het laatste vakantie weekend is aangebroken, kinderen zijn vast benieuwd naar hun nieuwe juf op school, en voor de kinderen die op mijn wachtlijst staan begint het viooljaar maandag direct met een happening voor het Kurhaus. Een uur later eten we een ijsje voor de Pier.
Voor het begin van het spelen meet ik voor ieder kind de juiste maat viool aan – sommige kinderen zijn zo hard gegroeid in de vakantie!  Die viool kunnen ze  aanstaande dinsdag dan ruilen. Iedere viool wordt gestemd.
Voor de viooljuf, die graag aangesproken wil worden door de kinderen met juffie Stieneke, is het elk jaar weer een uitdaging de nieuwe leerlingen zo snel mogelijk aan het spelen te krijgen-na een reeks spelletjes die daartoe leiden.
Voor elk kind is het fijn dan alvast gezien te hebben wat zij binnenkort (in ieder geval eind juni) ook zullen spelen. Vandaar dat jaarlijkse begin op de boulevard…
Voor de ouders is er aanstaande woensdagavond om 20 uur een zeer praktische verplichte ouderavond, bedoeld voor die ouder die het kind gaat begeleiden naar de les en die thuis met kindlief studeert. “Oefenen”  is namelijk het terug in de herinnering van het kind brengen van wat in de les gebeurde, en daarom kan een Suzuki juf niet zonder de waardevolle thuisleraren! Die overigens niets van muziek hoeven te weten….
Soms zijn dat in het begin oppassen – ook die hoop ik die avond te ontmoeten. (Regelmatig komt het voor dat ouders ook viool willen leren spelen. Dat is mogelijk als ze een viool bij mij huren, zonder extra leskosten)
Iedereen krijgt een viool ( hopelijk op maat – als u in de buurt iemand weet die een avondje de viool kan missen neemt u die dan mee?) Aan het eind van de avond spelen we allemaal samen Kortjakje  met alle variaties die op de boulevard ook klinken en waarmee we ieder concert spelletjes doen.  
Na woensdagavond snapt iedere aanwezige waarom het zo belangrijk is dat de begeleiders van het kind meeschrijven met de les.  Op de eerste les ontvangt daarom ook iedere ouder een speciale lesPEN, en voor zover iemand nog zelf geen mooi schrift aanschafte, een schrift van de juf. Videocamera’s of telefoons voor dit doel  zijn overigens welkom de laatste minuten van de les, voor oppassen die de jonge violist aan de ouders moeten overdragen,  compleet met de gemaakte aantekeningen, in welke taal dan ook….
Die avond krijgen de ouders alvast de viool voor hun kind mee.
DONDERDAG om 16 uur is de eerste kennismaking met alle eerste jaars, en  de maandag erop is de 2e echte les.
Alle informatie vindt u op deze website www.vioolles.info als u op AGENDA KLIKT. Die houd ik zorgvuldig bij. Zodat ik zo min mogelijk emails hoef te sturen.
Elk jaar verheug ik me erop de leerlingen van vorig jaar en uw kind en u en/of de viooloppas te begroeten op de boulevard voor het Kurhaus op de eerste maandag na de zomervakatniet vanaf 15.45 uur.
 
Tot dan !

Met vriendelijke groet,
Juffie Stieneke

PS 1 Mocht het slecht weer zijn dan verkassen we 50 meter naar de ingang van de Palace Promenade – bij de roltrappen
PS 2 als u andere kinderen in de buurt weet die viool willen leren spelen, stuurt u deze mail dan door aan hun ouders?
PS 3 deze mail gaat naar alle kinderen die in de loop van dit jaar zijn aangemeld. Mocht u dit jaar niet als Suzuki familie kunnen of willen starten graag een mailtje. Als u van de wachtlijst af wil: idem. Telefonisch kan dit weekend ook: 070 350 310 5
PS 4 Fietsen graag aan de overkant en voor ons huis, Riouwstraat 23 van bankje en tuintje tot bloembak, en niet voor de buren op 21 of 25. Dank!

02

September 

02

September 

02

September 

02

September