Suzuki ouderschap

Anders dan bij een hobby als voetbal, tennis of hockey, of traditioneel muziekles kan een Suzuki-ouder de leerling actief helpen met de vorderingen. De ouder is zelfs een essentieel onderdeel van de Suzukimethode!

De ouder brengt niet alleen het kind naar de les, maar is aanwezig in de lesruimte, maakt aantekeningen van wat er in de les behandeld wordt, krijgt duidelijk wat er van kind en ouder verwacht wordt, en is thuis de thuisleraar van het kind.

Aan de hand van de gemaakte aantekeningen van de les, en met begrip voor de volgorde van de opbouw,  herhaalt de ouder  de lesstof en de spelletjes, zodat het kind de volgende les alles verwerkt heeft en echt een stap(je) verder is, zodat iets nieuws aangeleerd kan worden.

Heel anders dus dan: “Moet je niet studeren?“, zoals veel ouders zelf ooit van hun belangstellende ouders hoorden….

Voor de ouders van nu is het soms lastig om twee keer per week fysiek aanwezig te zijn bij de les. Inventief als mensen kunnen zijn wordt er met een vriendinnetje gepooled, komt oma één keer per week, wordt de au-pair of viooloppas met video camera op pad gestuurd.

Juffie Stieneke komt tegemoet aan de afwezigheid van ouders door het eerste jaar  de noodzakelijke informatie na de les per email te sturen. En sinds 2016 ook met YouTube fimpjes in het Nederlands, waar kinderen dus precies hetzelfde horen als in de les. Een service aan druk bezette ouders?

Veel ouders melden dat ze het zo leuk vinden om zo actief aan de muzikale opvoeding van hun kind te kunnen bijdragen – en er zijn veel verhalen wereldwijd over de andere band die ze met hun Suzuki-kind hebben.

verjaarstaart met viool

 

 

 

 

En wat er langzamerhand ook een beetje bijhoort: een traktatie door de jarige, die door iedereen toegezongen of gespeeld wordt, en als die op de dag van de verjaardag ZELF komt: een speldje met IK BEN JARIG op, de hele les lang!

 

02

September 

02

September 

02

September 

02

September