Een ouder hoeft geen muzikale voorkennis te hebben!
Ouders maken wel het verschil in hoe hun kind het “doet” op de vioolles.

Van een jong kind van 6-9 jaar kan nog niet verwacht worden dat het zelf(standig) kan studeren…. Over de gehele wereld staat de driepoot leerling-docent-ouder als een huis.

Vaak wordt aan ouders gevraagd eerst 3 maanden op de les van andere kinderen te komen kijken, zonder hun eigen kind. Elders krijgen de ouders de eerste 6 weken les. Pas als de ouder snapt wat er van hem of haar verwacht wordt beginnen de lessen voor het kind….

In Het Haagse Vioolhuis bij Juffie Stieneke worden de ouders de eerste WOENSDAG avond nadat de basisscholen weer begonnen zijn,  dus vóór de eerste les van hun eigen kind op donderdag na de maadag”les” op de boulevard, verwacht om te leren hoe ze de ideale ouders voor hun eigen kind kunnen worden.  Waar ze op kunnen letten. Hoe ze het thuis kunnen organiseren. Tot hun eigen verbazing spelen alle ouders aan het eind van deze sessie zelf KORTJAKJE – en wat blijkt: de volgende dag maken ze veel betere aantekeningen!

Ook mogen de ouders zonder verdere kosten actief aan de lessen deelnemen. Graag zelfs! Hun kinderen zijn helemaal trots op hen 🙂 en ouders snappen dan HOE moeilijk vioolspelen eigenlijk is….
KNAP hoe snel hun kinders het eigenlijk leren!