IMG_7449

PINKSTER WORKSHOP 2020 – de 24ste alweer…

Het lijkt wel of we in een Suzuki-jaar van hoogtepunt naar hoogtepunt gaan. Allemaal even leerzaam en leuk voor de kinderen. Soms wel een extra inspanning voor het gezin….

In het Pinksterweekend huren we drie dagen lang de HSV- School (voorheen de Tobias) met het kindvriendelijke  schoolplein en de mooie speeltuin en grote zandbak, waar tussen de lessen door kinderen even kunnen ontspannen.

Ook in het veelzijdige dagprogramma is ontspanning ingebouwd: meester Gerrit komt helemaal uit Frankrijk om de kinderen het heerlijkste uurtje van de dag te laten beleven. Vroeger kwamen de kinderen alleen naar de workshop omdat ze dan konden “dansen” met Gerrit!

Intussen is er ook de geliefde Zigeunermuziek – Annemarie studeert met elke groep een heel nieuw stuk in

De theorie – na jaren met juf Anneke uit Groningen – dus in het Nederlands-  werd vervolgens gekozen voor Music Mind Games: een heleboel spelletjes waardoor muziektheorie een peuleschil wordt…Juffie Jana heeft dit jaar de leiding.

Maar het gaat natuurlijk om het verbeteren van het vioolspel van elk kind. En daarvoor komen TOPjuffen uit Engeland, Ierland, Zweden, Denemarken aanvliegen om in groepslessen, techniek-klassen en individuele les elk kind wel een jaar verder te helpen….

De verstgevorderden werkten vorig jaar aan De Lente van Antonio Vivaldi met oud-leerlinge Else als soliste. En dit jaar wellicht  aan 

De kinderen die deelnamen aan het Florence concours verheugen zich op Het Concert in a mineur van J.S.Bach 

Vivaldi  gaat op het programma van de derde jaars, die met Pasen ‘Bach Dubbel’ al uitgevoerd hebben in de ROYAL ALBERT HALL 

De groep hieronder speelt Humoresque van Antonin Dvorak

De eerste jaars, die al wel noten leerden lezen, willen de Menuetten van Johann Sebastian Bach  op een hoger plan brengen.

Om de kosten laag te houden – er is helaas geen sponsor gevonden nadat  Philips  dat jarenlang deed – vragen we de ouders de lunch in de bekende Haagse POTLUCK-stijl aan te leveren, en te helpen met het klaarzetten en  opruimen. En ook iets (eigen gebakken) lekkers te brengen voor de welverdiende koffie- en theepauze, die worden versierd met heel veel eigengebakkens, soms al weken eerder gebakken en in de vriezer bewaard.

Andere kinderen van Suzuki-leraren in den lande zijn van harte welkom om aan te sluiten en mee te genieten van deze Nederlandse 3-daagse workshop die in deze vorm volgned jaar in 2021 al weer het vijfde lustrum hoopt te vieren , zoals die vele jaren daarvoor – door Utrecht georganiseerd – in het Brabantse Klooster Bovendonk plaats vond. Mèt meester Gerrit!

Er is kortom drie dagen kort – veel kinderen snappen niet dat het niet gewoon een hele week duurt – heel veel te genieten en … te leren natuurlijk!

Meldt uw kind nu aan: Inschrijfformulier

Tijdens deze workshop krijgen kinderen intensief les van internationale viooldocenten. Daarnaast zijn er concerten, is er veel ruimte voor dans en beweging en wordt er heerlijk gegeten.

Kijk hier voor een impressie van de Suzuki Pinksterworkshop in 2014.

Lof voor de Pinksterworkshop in de krant!

Laat een reactie achter in het gastenboek!

Hoogtepunt van het Suzuki viooljaar is de jaarlijkse Pinksterworkshop. In  2018 op 19/20/21 mei

Als je op een paardrijd- of sportclub zit leef je het hele jaar toe naar het kamp, en zo is dat ook met deze vioolclub 🙂

Later zijn er orkestkampen en tournees, maar direct al na 9 maanden vioolles – misschien denkt u: Kan dat eigenlijk wel? En: Is het niet te vermoeiend voor mijn jonge kind?

Over de hele wereld zijn er zulke muzikale Suzuki-workshops  – soms ook 5 of 7 dagen – en de Haagse kinderen vragen na 3 dagen dan ook vaak: “Waarom duurt dit geen week?”

Want het is eigenlijk één groot (zeer leerzaam!) muziekFEEST – 3 dagen lang – eh: kort.  Compleet met een loterij-zonder-nieten, (muziek) cadeautjes uit de grabbelrok en met zulk heerlijk eten, dat de Haagse workshop bij de buitenlandse docenten bekend staat als de best catered workshop in the world, waar iedereen wel zou willen lesgeven!  Die docenten komen trouwens dit jaar uit Ierland (Ierse volksmuziek), Zwitserland ( Zigeunermuziek),  Zweden, Denemarken ( muziek choreografie oftewel gewoon: plezier met de bekende stukken), Frankrijk (uur onovertroffen bewegen), Nederland  (Music Mind Games), Engeland en Amerika.

Hopelijk is iedere leerling van juffie Stieneke er. Er is financiële hulp voor Ooievaarspas-houders.

Opgeven kan per direct – wie voor 1 maart betaalt mag 30 euro minder overmaken. Wie er na 1 april nog bij kan, betaalt 30 euro meer. Individuele les kan dan niet meer gegarandeerd worden.