Zodra een eerste jaars kind goed en wel Kortjakje met alle variaties ( een enorme prestatie die later bijna niet geëvenaard wordt) kan spelen beginnen we direct aan het Sint repertoire, want de Goedheiligman verwacht ons half november bij zijn intocht!

De eerste jaars spelen al snel 3 tot 5 Sinterklaasliedjes en zijn reuze trots als de Sint zijn schimmel even inhoudt bij hen  en hen bemoedigend toespreekt. 

De Zwarte Pieten vermaken zich ook uitstekend en de kinderen spelen alsof hun leven er van afhangt…  Tweede en hogere jaars schuiven natuurlijk ook aan en soms zie ik ineens helemaal achteraan een tiener verschijnen!

Kerstrepertoire teksten

Half November gaan we in jaar 1 direct door met het aanleren van de Kerstliedjes, met alle vingers. Want de Kerstman komt luisteren naar hen op de Royal Christmas Fair!  Ze spelen dan al gauw 5 Kerstliedjes – voorwaar een grootse prestatie….. 

In jaar  2 leren we nog meer – eigenlijk alle Kerstliedjes die ze vanaf jaar 1 beluisteren op de speciale CD, met ruim 60 kerstliederen  uit de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en Amerikaanse cultuur –  waarvan ik hoor dat ouders hem ook aanzetten tijdens het Kerstdiner.

In jaar 3 krijgen ze het dikke Kerstboek met al dat Kerstrepertoire en nu moeten ze de tweede en derde sta spelen.