Studeer festival

Ieder jaar vindt het Studeerfestival plaats vanaf de eerste dag na de herfstvakantie tot de verjaardag van de juf, op 3 november. Wie wil en kan mag er al op de eerste dag van de vakantie mee beginnen.

In deze periode kan ieder kind vioolplaatjes of leuke stickers verdienen met … gewoon studeren. 1 sticker per gestudeerd uur ( eerstejaars per half uur)  plus een sticker voor elke twee uur dat er iets aan muziek gedaan wordt. Dus naar de wekelijkse koor- of orkestrepetie, of naar een concert ergens, wat voor genre ook, of luisteren naar klassieke muziek terwijl je iets anders doet, bijv tekenen ( om het luisteren te bevorderen)  of: zelf meedoen aan een concert ( ! ha: deed je mee aan het Kinderboekenweek concert: halve sticker verdiend!) of balletuitvoering of….

Graag vastleggen  en inleveren (of laten zien en zelf inplakken) minimaal op een A3 tje, met mooie tekening of leuk schema en/of verhaal over een viool, panda, les of iets met muziek. Terwijl je daaraan ( plakken, knippen, verhaal schrijven)  bezig bent klinkt er vast muziek van een van de 5 Gypsy  CD’s  op de achtergrond?  Of klassieke muziek?  Dan mag je die minuten ook optellen, natuurlijk in aparte categorieën. Met de opgetelde conclusie: x stickers voor zelf studeren en y stickers voor iets muzikaals in het leven van het kind/de familie,
 
In de week van 3 november lees ik dan hoeveel stickers elk kind verdiend heeft. Graag hulp van een ouder bij het uitzoeken ervan, in de open haard kamer – waar iedere ouder vanaf 20 uur van harte welkom is op vrijdag 7 november .  Echt!!
 
Ik fotografeerde enkele A2  A3 en A4 werkstukjes die ik in het verleden kreeg –  zie website, en het viel me op dat de mooiste exemplaren van oudleerlingen waren die later er hun beroep van zouden maken. Had ik me nooit gerealiseerd. De interesse en hulp van de ouders was vast een stimulans voor goede prestaties!IMG_7577
Een muzikale herfstweek (of weken)toegewenst!

 

02

September 

02

September 

02

September 

02

September