Zondag 25 November speelden Olivia (net 8 jaar) in de categorie MINI en Morjemke (14) in de categorie Junior van het Florence concours..

Olivia  koos voor de Infant Paganini van Edward Mollenhauer en Morjemke bracht op weergaloze wijze een prachtig en supermoelijk Fluitconcours stuk van Chaminade uit 1902 en nam jullie viooljuf direct mee naar het ‘Rijk der muziek’ –  wat niet zo snel gebeurt.

Chapeau voor Morjemke!  Die mag  nu in de toekomst  niet meer meedoen met de fluit, maar wie weet kiest ze  volgend jaar wel voor een stuk met viool?

In het 12-jarige bestaan van dit concours bereikten regelmatig vioolleerlingen van juffie Stieneke de finale: o.a. Lente van Dijk (4e in de categorie van toen nog 6-18 jaar, 9 jaar). Else Baas (1e prijs Mini, 9 jaar oud), Adam Smit (1e prijs Mini, 8 jaar) en nu Olivia, een gedeelde derde prijs.

Hulde aan de winnaars en hun familie, want zoiets gaat niet zonder inspanningen van alle betroffenen……

Ik raad alle ouders aan zo’n finale mee te  maken. Dit keer was de presentatie in handen van Gregor Bak, een begenadigd spreker en pianist, die terwijl de jury  de resltaten besprak  de zaal vergaste op pianospel, uitleg over  muziektheorie,  liedjes uit de oude doos en … door Olivis en Juicy van 10  uit volle borst gezongen Sinterklaas liedjes. met ALLE  couplettten! Gregor onderstreepte nog eens mijn stelling hoe belangrijk het is dat elk kind (veel!) ZINGT!

Al met al een middag  ‘met een gouden randje’