Donderdagavond was een nieuw hoogtepunt voor De Jonge Violisten als Gypsy Academy. Ze werden gevraagd op te treden tijdens de door Karel de Rooy georganiseerde  Varieté Show voor sponsors en vrijwilligers van het Ronald MacDonald huis, waar ook een leerlinge en ouders verbleven bij opname van broerlief.

Nadat hij het publiek naar binnengelokt  had met zijn betoverende vioolspel improviseerde violist Noa Eyl op het toneel verder.Vanachter het zwarte doek klonk opeens een piano begeleiding. En toen het doek opgetrokken werd barstte opeens Armeneasca los: 23 tweede/derde/vierde en vijfde jaars leerlingen van de Gypsy Academy Den Haag olv Noa en Sander  speelden vol verve deze energieke muziek (bewerkt door en ingestudeerd met Herr Schaefer).

Het volledig verraste publiek kreeg ook de handen op elkaar bij de Tsouika Hora!

Na een avond met oa een romance op een eenwieler, adembenemend pianospel van een jeugdige pianist, ballet en een jongleer virtuoos werden de kinderen het podium weer opgeroepen om een Zonnebloem ( met daaraan een bioscoop kaarten) in ontvangst te nemen.

Een beetje na kinderbedtijd verliet iedereen voldaan het Zuiderstrandtheater.

Een avond om niet snel te vergeten!