Potluck in de Riouwstraat

Het is inmiddels een ingeburgerde happening: bij een weekend sessie  van de Gypsy Acdemy, na een boekfeest en tijdens de Pinkster workshop en een masterclass. EN tijdens het logeerweekend  voor de Vivaldi kinders en -eerder al – het mini- weekend voor de 2e en 1e jaar.

Het is een van de dingen die oudleerlingen altijd met weemoed vervult: ach, die potlucks, de boekfeesten en het Pinksterweekend …

Wat het goed doet? Zelf gemaakte gerechten. Andere dingen  ( gekochte cake en koek en koekjes) blijven vaak liggen en keren nauwelijks aangeraakt weer huiswaarts. Tja, ze ontwikkelen wel een neus voor bijzondere dingen, die Suzuki-leerlingen…..

Het favoriete recept volgens kindlief. Liefst dat van oma (in een ander land?) De juffen van de Pinksterworkshop hebben ons door de hele wereld bekend gemaakt als de ” best catered workshop in the world”

Lumpur, Quiches, pizza, lasagna zoals alleen moeders dat kunnen,  en (voor de mee-etende volwassenen) salades

Stukjes bloemkool, komkommer, wortel, geblancheerde  broccoli, met een lekkere dipsaus.

Scones en clotted cream met lekkere jam.

Gebakken kipdijstukjes of kippepootjes of mini gehaktballetjes

Zalm met roomkaas- wraps of sandwiches, of met andere vulling zoals komkommer. Soms ook boterhammen met pindakaas… broodjes ei

Mini-croissantje met worstjes of kaas ( denk aan de vegetariërs)

Pannekoeken, Spiezen met tomaat/mozzerella/ander fruit of groente, spiezen met aardbei/banaan/appel. Bak snoeptomaatjes  of bosbessen. Mini paprika in stukjes

Fruitsalade en – voor ouders met weinig tijd  – een bak aardbeien of ander zacht fruit. Of – met een cutter – gesneden appel.

Appeltaart volgens eigen recept, bananencake, kokosgebak en Apple crumble (favoriet voor de juf!),  Blueberry muffins, cupcakes, en voor de gehaaste ouders: roomsoesjes die ontdooien tijdens de les.

Om te voorkomen dat er alleen maar cupcakes of rauwkost is: graag even coördineren via de contactmoeder per groep!